Uuden NHL-kauden alkaessa huomio kiinnittyy monen muun seikan lisäksi siihen, kuka onnistuu pistetehtailussa kaikkein parhaiten. Seuraavassa esittelemme kymmenen ennakkosuosikkia pistepörssin voittajaksi.

Todennäköisimmät voittajat

1. Connor McDavid

Tässä suhteessa mikään ei ole muuttunut vuosien saatossa, Kanada on kaikkien aikojen menestynein jääkiekkomaa, ja Kanadasta tulee maailman paras jääkiekkoilija. Tällä hetkellä tuo jääkiekkoilija on Edmonton Oilersin McDavid, jolla on voittotaistelussa vain yksi todellinen uhkaaja.

2. Nikita Kucherov

Tampa Bayn taitava venäläislaituri vei viime kaudella hieman yllättäenkin pistepörssin voiton McDavidin nenän edestä. Millään muotoa mahdotonta tuon tempun uusiminen ei ole tällä kaudellakaan, siitä pitävät huolen Kucherovin monipuolinen taitoarsenaali, sekä taitavat ketjukaverit Steven Stamkos ja Brayden Point.

Haastajat

3. Nathan McKinnon

Colorado Avalanchen superketjun yhdessä juuri monivuotisen sopimuksen tehneen Mikko Rantasen sekä ruotsalaissentteri Gabriel Landeskogin kanssa muodostava McKinnon on parin viime vuoden ajan kolkutellut pistepörssin kärkipäätä. Mikäli koko ketju pysyy ehjänä, ja McKinnon pystyy ottamaan vielä yhden askeleen, on kaikki periaatteessa mahdollista.

4. Auston Matthews

Toronto Maple Leafsin nuori lupaus oli viime kaudella hurjassa lennossa, joka katkesi kuitenkin loukkaantumiseen. Amerikkalainen ei ole pelannut vielä yhtään täyttä kautta, ja jää nähtäväksi onnistuuko se tälläkään kertaa.

5. Sidney Crosby

Takavuosina joka kauteen pistepörssin ennakkosuosikkina lähtenyt Crosby ei ole enää pisteillä mitaten huippuvuosiensa vedossa. Varmaa on kuitenkin se, että sadan pisteen rajaa kolkutellaan tälläkin kaudella.

6. Patrick Kane

Patrick Kane pelasi viime kaudella pisteillä mitaten uransa parhaan kauden, mutta pystyykö kolmikymppinen Kane enää parantamaan? Se jää nähtäväksi!

Mustat hevoset

7. Aleksander Barkov

Barkov takoi viime kaudella liki sata pistettä. Mikäli Barkov saa otteisiinsa vielä enemmän röyhkeyttä, saattaa pisteitä alkaa ropista vielä kovempaan tahtiin.

8. Blake Wheeler

Winnipeg Jetsin kapteeni on tykitellyt tasaiseen tahtiin liki sadan pisteen kausia. Mikäli hän saa vierelleen hirmuiseen maalintekovireeseen äityvän Patrik Laineen, on mikä tahansa mahdollista.

9. Johnny Gaudreau

Calgary Flamesin taitava kanadalaisväkkyrä pelaa uransa parasta kiekkoa, ja suunta vaikuttaa olevan yhä ylemmäs. Tässä onkin joukkueensa mahdollinen jokeri.

10. Artemi Panarin

Siivittääkö New York Rangersin kanssa solmittu jättisopimus Panarinin ihmetekoihin? Tämäkin jää nähtäväksi!