Lokakuussa alkava NHL-kausi 2019-2020 tarjoaa taas vedonlyöjille monenlaista jännitettävää. Yksi suosituimmista vedonlyöntikohteista on vuodesta toiseen ollut runkosarjan voittaja. Tässä artikkelissa esittelemme näkemyksemme kunkin divisioonan voittajasuosikeista.

Tyynenmeren divisioona

Tyynenmeren divisioonan kohdalla on totuttu viime vuosina arvuuttelemaan, josko tämä on vihdoin se kausi, jolloin Edmonton Oilers saa pakettinsa kasaan ja palaa huipulle. Edmontonilla on riveissään niin NHL:n paras pelaaja Connor McDavid kuin viime vuonna maalipörssin kakkoseksi sijoittunut Leon Draisaitl, joten kärkiosaamisesta homma ei jää kiinni. Tulevalla kaudella sporttibaareihin mennäänkin jännittämään lähinnä sitä, kuinka alemmat ketjut saavat yhteispelinsä kulkemaan.

Keskinen divisioona

Keskisen divisioonan St.Louis Blues pääsi viime kaudella nostelemaan Stanley Cupia, mutta tuleva kausi menee todennäköisesti menestyskrapulan kourissa. Sen sijaan divisioonan kärkeen raivaa tiensä joko kokeneilla Joe Pavelskilla ja Corey Perryllä vahvistunut Dallas Stars tai Joonas Donskoilla ja Andre Burakovskyllä hyökkäystään raikastanut Colorado Avalanche. Etenkin Dallasin hyökkäyskalusto on nyt sellaisella mallilla, että jälki tulee taatusti olemaan tuhoisaa.

Atlantin divisioona

Atlantin divisioonan voittokamppailu käydään viimevuoden finalistin Boston Bruinsin, Sergei Bobrovskyllä vahvistuneen Florida Panthersin ja huippupelaajansa pitkillä sopimuksilla kesän aikana kiinnittäneen Toronto Maple Leafsin välillä. Varman päälle pelaaja sijoittaa rahansa kestomenestyjä Boston Bruinsiin, sillä ainakin tähän asti Toronto ja Florida on opittu tuntemaan ennemminkin kestoalisuoriutujina. Toisaalta, jokainen putki katkeaa joskus.

Metropolien divisioona

Metropolien divisioonan ykkösen veikkaaminen on ehkä kaikkein vaikeinta. Pittsburgh ja Washington ovat ennen olleet varmoja valintoja, mutta kummankin joukkueen menestysikkuna on alkanut jo hiljalleen sulkeutua. Laskuista ei kumpaakaan joukkuetta kannata silti jättää. Viime kaudella Washingtonin tiputtaneen Carolinan nuori joukkue on taas vuoden kokeneempi, ja ainakin harjoitusotteluiden perusteella hyökkäyksen liideri Sebastian Aho näyttää jatkavan siitä mihin viime kaudella jäi.

Myös Artemi Panarinilla ja Kaapo Kakolla vahvistuneen New York Rangersin voi varsin huoletta laskea ennakkosuosikkien joukkoon, kuten Myös Jack Hughesilla ja Nikita Gusevilla vahvistuneen New Jersey Devilsin. Todennäköistä onkin, että joko New York tai New Jersey vie vielä tällä kaudella voiton kokemattomasta Carolina Hurricanesista.