NHL-kauden alkaessa avautuu myös monenlaisia vedonlyöntikohteita. Yksi niistä on vuoden tulokkaalle myönnettävä Calder Trophy, jonka voittajan arvuuttelu on parhaimmillaan mitä mielenkiintoisinta kertoimen metsästystä internetin vedonlyöntisivustoilla. Seuraavaksi esittelemme nimiä, joita jokaisen jääkiekkovedonlyöntiä harrastavan kannattaa pitää silmällä ennen kauden alkua.

Suosikit

1. Jack Hughes

New Jersey Devilsin viime kauden ykkösvaraukselta odotetaan suuria. Huippunopea mailataituri pääsee todennäköisesti pelaamaan New Jerseyssä ykkösylivoimaa muun muassa Taylor Hallin ja PK Subbanin kanssa, mikä tarkoittaa, että tehoja on tulossa takuuvarmasti. Tasaviisikoin Hughesia on kaavailtu Devilsin kakkosvitjaan yhdessä taitavan venäläistulokkaan Nikita Gusevin kanssa. Tämä tarkoittaa pistetehtailun kannalta sitä, että Hughes pääsee kohtaamaan hieman helpompia vastustajia kuin Nico Hirschierin ja Taylor Hallin ympärille kasattu ykkösvitja. Tosin paljon riippuu myös siitä, kuinka KHL:ssä hirmuisia tehoja takonut Gusev saa juonesta kiinni NHL:ssä.

2. Kaapo Kakko

Hughesin jälkeen toisena kesällä varattu Kakko on otettu New York Rangersissa vastaan suurin odotuksin. Ensimmäisessä harjoituspelissään tehot 1+3 iskenyt suurikokoinen turkulainen istutetaan todennäköisesti Rangersin ykkösnyrkkiin Mika Zibanejadin ja Artemi Panarinin rinnalle. Tässä seurassa alle viidenkymmenen pisteen kausi olisi pettymys, mutta lopulta on aina hieman arpapeliä kuinka hyvin ja nopeasti kenenkin sopeutuminen pieniin kaukaloihin tapahtuu.

Haastajat

1. Cale Makar

Coloradon vuoden 2017 ykköskierroksen varaus päästettiin irti viime kauden playoffseissa, ja tulokset olivat lupaavia. Kuusi pistettä kymmenessä pudotuspeliottelussa iskeneeltä puolustajalta sopii odottaa paljon tulevallakin kaudella. Hänen osakkeitaan kuitenkin laskee hieman se, että hyökkääjiä on tavattu suosia Calder-äänestyksissä puolustajien kustannuksella.

2. Alexandre Texier

Artemi Panarinin lähdettyä Columbus Blue Jacketsissa on tilaa uusille ratkaisijoille. Yksi tällainen ratkaisija voisi olla 20 vuotias Alexandre Texier. Texierin yhdistelmä räjähtävää nopeutta ja maailmanluokan mailankäsittelytaitoa on juuri sitä mitä tehokkaalta NHL-pelaajalta tänä päivänä vaaditaan. Texierin kohdalla kyse on vain siitä, kuinka nopeasti hän saa palaset loksahtelemaan paikoilleen.

Musta hevonen

1. Eeli Tolvanen

Kovin odotuksin pari vuotta sitten Nashvilleen lähtenyt Tolvanen ei ole onnistunut vielä vakuuttamaan kantrikaupunkia taidoillaan. KHL:n jättikaukaloissa maaleja maalien perään Mättäneeltä Tolvaselta ei puutu taitoa, kyse on vain siitä, oppiiko hän reagoimaan tilanteisiin pienen kaukalon edellyttämällä nopeudella.