Kanada on kaikkien aikojen menestynein jääkiekkomaa, ja tämä näkyy myös maan sporttibaaritarjonnassa. Oli kohteesi sitten Edmonton, Winnipeg, Toronto tai mikä tahansa muu Kanadan legendaarisista jääkiekkokaupungeista, voit olla varma, että jostain kaupungin syövereistä löydät sellaisen sporttibaarin, josta et ihan heti halua poistua. Lue eteenpäin, niin tiedät, missä nämä baarit sijaitsevat.

Kanada, Toronto: Wayne Grezky’s, 99 Blue Jays Way

Mikäli NHL-jääkiekko on lähellä sydäntäsi, et todennäköisesti voi löytää parempaa paikkaa itsellesi kuin Wayne Gretzky’s. Gretzkyn henkilökohtaisella memorabilialla (aidot pelipaidat, mailat, mitalit pokaalit, pystit ja niin edelleen…) koristellussa paikassa voit seurata jääkiekkoa 37:ltä HD TV:ltä, ostaa aiheeseen liittyviä lahjatavaroita ja keräilyesineitä, haukata välipalan tai suuremmankin aterian, tai vain rentoutua Vegas -tyyppisellä kattoterassilla.

Kanada, Winnpeg: Hat Tricks Sports Bar & Grill, 3740 Portage Ave

Kuvittele seuraava skenaario: Olet matkustanut Winnipegiin katsomaan Jetsissä pelaavan suomalaiskomeetta Patrik Laineen esityksiä tämän kolmannella NHL -kaudella. Pahaksi onneksesi olet ottanut myös koirasi mukaan, ja kuinka ollakaan, kun käännät hotellihuoneessa hetkeksi katseesi pois kallisarvoisista lipuista Winnipeg Jetsin seuraavaan kotiotteluun, käyttää Rekku tilaisuuden hyväkseen, ja pistelee lippusi poskeensa. Juokset hätääntyneenä lippukioskille vain kuullaksesi, että ottelu on jo aikaa sitten loppuunmyyty. Mitä nyt?

Itse ottelutapahtuman jälkeen seuraavaksi paras tapa tempautua ottelun tiimellykseen on Portage Avenuella sijaitseva Hat Tricks Sports Bar & Grill. Baarin viisitoista HD televisiota varmistavat sen, että yksikään pelitilanne ei jää sinulta väliin, vaikka olisit jossakin mielenhäiriössä valinnut mitä mutkikkaimman istumapaikan jostain siivoushuoneen oven takaa. Televisioita on asennettu jopa wc-tiloihin, joten voit huoletta nauttia paikan tarjoamaa maukasta pubiruokaa raikkaan oluen kanssa.

Kanada, Ottawa: Sens House, 73 York Street

Vaikka Ottawa Senatorsin kannattaminen on näinä aikoina kaikkea muuta kuin helppoa, on Senators -faneilla kuitenkin jotakin, josta he voivat hyvällä syyllä olla ylpeitä. Kyse on Sens Housesta, Senatorsin virallisesta sporttibaarista, jonka jättimäisestä pääscreenistä näytetään pelien lisäksi kaikki mahdollinen Senatorsiin liittyvä videomateriaali. Jos olet jostakin syystä eksynyt tähän valtavaan senaattoriluolaan, vaikkei sinua kyseinen joukkue niin kiinnostakaan, voit siirtyä vähin äänin katselemaan jotakin toista paikan 80:stä televisiosta. Ja jos ilma alkaa pelin tiimellyksessä tuntua turhan hiostavalta, voit aina siirtyä nauttimaan drinkkejä 1500 neliöiselle patiolle.

Kanada, Montreal: Sharx, 1606 Rue Ste-Catherine O

Montreal on legendaarinen kiekkokaupunki, jonka suomalaiset muistavat ennen kaikkea siitä, että Saku Koivu toimi Canadiensin kapteenina yli kymmenen vuoden ajan. Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että Montrealissa sijaitsee lukuisia hienoja sporttibaareja. Mikäli ei halua viettää koko iltaa ruutua tuijottaen, mutta haluaa silti pysyä kärryillä pelitilanteista ja nähdä huippukohdat livenä, on Sharx oivallinen illanviettokohde. Jokainen huone on varustettu lukuisilla televisioilla, joiden tapahtumia on kätevää seurata samalla kun viettää aikaa ystävien kanssa esimerkiksi biljardia tai golf-simulaattoria pelaamalla ja keilaamalla, samalla virvokkeita nauttien.

Kanada, Vancouver: Shark Club, 180 W Georgia St, Vancouver, BC V6B 4P4

Jos haluat nähdä Vancouver Canucksin ottelun jossain muualla kuin joukkueen kotiluolassa Rogers Arenassa, on varmin valinta Georgia Streetin Shark Club, jolla nimestään huolimatta ei ole mitään tekemistä San Jose Sharksin kanssa! Shark Clubilla voit nauttia pelitunnelmasta joko lukuisilta pienemmiltä televisioruuduilta, tai kahdelta jättimäiseltä 3.66 x 2.1 metriseltä screeniltä. Peliä katsellessa kannattaa hyödyntää baarin ja grillin tarjonta, joka sisältää jokaiselle jotakin pubiruuasta hercullisiin a’la carte -annoksiin, laatuoluista, drinkeista, shoteista ja coctaileista puhumattakaan.

Kanada, Toronto: Real Sports Bar & Grill, 15 York St, Toronto, ON

Torontossa sijaitsevan Real Sports Bar & Grillin ehdoton vetonaula kiihkeiden Toronto Maple Leafs -kannattajien lisäksi on Pohjois-Amerikan suurin näyttö, josta katsellessa peli näyttää todennäköisesti todellisemmalta kuin itse jäähallissa katsottu ottelu. Jos jättiscreeniä katsellessa tekee välillä mieli venytellä, löytyy siihen tilaa kokonaista 25000 neliöjalkaa. Nälän yllättäessä kannattaa hyödyntää keittiön palkitut antimet.