Pelkäätkö, että tärkeä urheilutapahtuma jää sinulta väliin Euroopan matkan vuoksi? Kyllästyttävätkö museot, kulttuurinähtävyydet ja linnojen rauniot? Oletko kurkkuasi myöten täynnä torilla tinkaamista, hotellibaarissa hikoilua ja näköalabussissa kököttämistä? Ei hätää! Lähes jokaisessa Eurooppalaisessa vähääkään Raisiota suuremmassa kaupungissa on jonkinlainen sporttibaari, jossa pääset seuraamaan haluamaasi urheilutapahtumaa, ja vihdoinkin rentoutumaan kesken raskaan loman! Seuraavassa esittelemme joitakin niistä Eurooppalaisista sporttibaareista, joita voimme lämpimästi suositella!

Puola, Krakova: Louis Music Club & Pub, Rynek Główny 13, Vanha kaupunki

Modernin ostoskeskuksen kivisen goottilaiskellarin uumenista löytyvä Louis Music Club & Pub on toiminut menestyksekkäästi jo yli kaksi vuosikymmentä. Paikallisten keskuudessa paikassa tavataan käydä työpäivän jälkeen parilla tuopposella, ja viikonloppuisin tanssimassa pidemmän kaavan mukaan. Asiakaskunta koostuu pääasiassa yli kolmekymppisistä paikallisista ja matkailijoista, jotka arvostavat paikan kasuaalia, välitöntä tunnelmaa, siistejä saniteettitiloja, ystävällistä henkilökuntaa, maanantaikaraokea huokeita coctaileja ja paikan nimikkoshotteja. Kaiken juhlinnan keskellä ei sovi unohtaa myöskään useasta ruudusta näytettävää jalkapalloa!

Hollanti, Amsterdam: Coco’s Outback, Thorbeckeplein 8

Coco’s Outbackin strategisesti sijoitetuilla nahkasohvilla voit katsella viikon minä päivänä tahansa erityisen mukavasti amerikkalaista jalkapalloa, “tavallista” jalkapalloa, tai vaikka rugby-otteluita. Otteluita näytetään 28:sta ympäri baaria sijoitellusta televisiosta. Jättimäisellä baaritiskialueella on luonnollisesti omat screeninsä. Penkkiurheilun ja tavallisten baarituotteiden lisäksi saatavilla on herkullisia lämpimiä aterioita, eikä unohtaa sovi myöskään paikan jo klassikoiksi muodostuneita karaokeiltoja.

Espanja, Barcelona: Shenanigans Irish Pub , 11 Carrer del Marquès de Barberà

Shenanigans Irish pub on legendaarinen irkkupubi Barcelonan sykkeessä. Varsinaiset katselutilat löytyvät suuresta takahuoneesta, mutta myös baarin puolella on kuusi erilaisia urheilutapahtumia näyttävää televisioruutua. Mikäli screenit eivät juuri sillä hetkellä näytä sitä tapahtumaa tai ottelua, jota sinä haluaisit katsoa, ottaa baarin henkilökunta ehdotuksia vastaan erittäin mielellään. Kaukosäätimen nappulan painaminen ei ole suuri vaiva heidänkään mielestään. Viikonloppuisin paikassa on mahdollista kuunnella urheilukoosteiden ohella iltaisin livemusiikkia, ja jos nälkä yllättää, valmistaa keittiö tilauksesta perinteisiä irlantilaisia piiraita esimerkiksi kanasta, naudasta tai munuaisesta.

Ruotsi, Tukholma: O’Leary’s, Sveavägen 143

O’Leary’s on suosittu ruotsalainen ketjuravintola, jota sijaitsee yksistään Tukholmassa yli kaksikymmentä. O’Leary’sit on sisustettu Bostonilaisten sporttibaarien tapaan, niinpä ne ovatkin oiva paikka seurata erityisesti amerikkalaisia urheilutapahtumia. Matkustavalle urheilufanille suosittelemme Central Stationilla sijaitsevaa O’Leary’sia, joka on täydellinen paikka ihmiselle, joka seuraavaa junaa odotellessaan haluaa katsoa pinenen – tai vähän suuremmankin – pätkän haluamastaan ottelusta tai urheilutapahtumasta (herkästi saattaa käydä myös niin, että paikan tunnelma vie mukanaan, ja juna jos toinenkin menee ohi. Mutta junia tulee aina uusia, siinä missä kukin urheilutapahtuma tapahtuu vain kerran!). Urheilua seuratessa ja junaa odotellessa nälkäkin saattaa toisinaan yllättää, mutta ei hätää! O’Leary’sin menusta löydät kaikki klassiset baariherkut burgereista wingseihin!

Ranska, Pariisi: Les Tontons Bringuers, 1 rue Boyer

Les Tontos Bringuers -pubista löydät monenlaista tunnelmaa. Se on samanaikaisesti paikallisten suosima kantakapakka, herkullisia ja halpoja välipaloja hot dogeista bruschettaan ja erilaisiin juustoihin tarjoava bistro, sekä livemusiikkia tarjoava keikkapaikka. Paikan omistaja tykkää näyttää paikan valtavalta screeniltä klassisia 1950-luvun ranskalaisia kulttitrillereitä, mutta kun tärkeä matsi alkaa, saavat mustavalkokuvat väistyä urheilun sykkeen tieltä. Mikäli tämä ei riitä, on uskaliaimmille tarjolla monia ikimuistoisia – tai ikimuistamattomia – hetkiä paikan valtavan absinttivalikoiman äärellä.

Iso-Britannia, Lontoo: Bar Kick, 127 Shoreditch High St, London E1 6JE

Vaikka pubin nimi antaa lopulta hyvinkin konkreettisen kuvauksen paikan luonteesta, ei moni ehkä ensialkuun odottaisi, että Bar Kick on sisutettu lukuisilla kikkeripeleillä! Mikäli pitää kuitenkin enemmän jalkapallopelin katselemisesta kuin sen simuloimisesta alkeellisen lautapelin avulla, tarjoaa Bar Kick urheilun ystävälle upeat puitteet ja useamman valtavan screenin, joista peliä kelpaa katsella isommallakin porukalla. Viikonloppuisin ja suuren urheilutapahtuman ollessa käynnissä paikalla on ollut tapana täyttyä ääriään myöten hurmoksellisista urheilufaneista, mutta mikäli klaustrofobian kanssa ei ole ollut aiemminkaan ongelmia, voimme suositella Bar Kickin tunnelmaa lämpimästi!